Om akademiet
Skuespillerakademiet

Historien om Skuespillerakademiet

Skuespillerakademiet er Danmarks første forskole til teaterskolerne. Manden bag Skuespillerakademiet er rektor, skuespiller og instruktør Troells Toya, som i mange år har gået med drømmen om at samle et hold af Danmarks mest engagerede og udøvende scenekunstnere, og give unge en grundig og målrettet træning forud for de årlige optagelsesprøve på statens scenekunstskole. Denne vision blev en realitet, da Skuespillerakademiet slog dørene op i august 2012.

 

Oprindeligt skulle skolen havde været placeret i Valby, men da tilmeldingen var overvældende stor til den første årgang, blev man nødt til at finde nye lokaler. Disse blev fundet på 2. salen på Shetlandsgade 3, Amager. Lokalerne var dog langt fra klar til at undervise i, og et større arbejde gik i gang. Lokalerne har b.la. været lager for Sony, fitnesscenter, it-firma og el-firma, og alle havde ladet alle installationer være. Det gjorde at vi måtte fjerne ca. 4 kilometer ledninger, 250 kvm nedsænkede lofter, internt varmesystem med kæmpe blikrør over alt, tre lag gulvtæpper, fjerne syv vægge, for så at bygge nye hvor vi ville ha’ dem. Som en kuriositet har skolen et mystisk indbygget pengeskab der ikke har været åbnet i 35 år… det bliver spændende, når vi en dag får det åbnet.

 

Allerede et halvt år efter åbningen måtte skolen udvidet med endnu en etage, hvor eleverne har fået endnu mere plads at udfolde sig på. Derudover kunne Skuespillerakademiet i maj 2013 også fået sin helt egen scene – Forscenen. Det er en lille, intim scene med plads til 65 publikummer. Her vil man kunne opleve nuværende og gamle elevers forestillinger samt diverse gæstespil.

 

Der summer af aktivitet på hele skolen igennem hele dagen. Om morgenen møder dagsholdene ind til undervisningen som kører frem til kl. 16.00. Ofte bliver folk efter undervisningen og hygger, snakker eller laver mad, og bliver afløst af skolens aftenhold, som har undervisning frem til kl. 22.30.

 

En af skolens traditioner er, at der hver anden fredag afholdes caféaftener. Her står eleverne selv for aftenens kulturelle repertoire, hvilket plejer at være en blanding af sketches, sange, monologer, impro eller andet underholdning.

 

Skolen er en selvejende institution og modtager ingen former for offentlig støtte.