Helle Kristiansen
Skuespillerakademiet
Helle Kristiansen

Helle Kristiansen

Skuespiller

 

 

Underviser i Meisnerteknik

 

Helle er uddannet fra den 2-årige skuespillerskole William Esper Studio i New York i juni 2012. Har blandt andet medvirket i forestillingen "Prayers for the Ghetto" på Off Broadway i N.Y. I Nordsjælland spillede hun i 2007 Beatrice i Shakespeares "Stor Ståhej For Ingenting", og har en stor forkærlighed for det klassiske teater; Shakespeare, Moliére, Bernard Shaw m.fl. Helle har også modtaget undervisning på Harvard University under Marcus Stern, og på det anerkendte National Institution of Dramatic Art i Sydney, Australien.

 

 

Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Det giver mig rådighed til at vise unge aspiranter, hvad der er af muligheder derude. En ting er skolerne i Danmark, men hele verden ligger for deres fødder. Og personligt vil jeg gerne sprede Stanford Meisners budskab om, hvad det vil sige at være en skuespiller. Og hvad det kræver.

 

Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Det giver mig adgang til at forblive kunstnerisk i live. Det giver mig en næsten daglig kontakt med Meisner teknikken. Det giver mig plads til fordybelse i kunsten, i teknikken, i mig selv og i andre. Det er som en opdagelsesrejse - for hver gang eleverne gør en oplevelse, så gør jeg ligeså. Det udfordrer samtidig på så mange aspekter, at det er spændende at møde op, hver gang, til hver time.

 

Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Skuespil er krop, sind og sjæl. Meisner fungerer derfor bedst hånd i hånd med fysisk arbejde, som Akademiet heldigvis også tillægger stor betydning. Meisner er vigtigt. Det åbner øjnene for en anderledes måde at tage fat om skuespillet på. Det er én teknik ud af mange. Men hvordan ved man, hvilket værktøj man bedst arbejder med, hvis man ikke for lov at prøve dem alle?

 

Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Hvis der er noget job i verden foruden skuespiller, som du kan forestille dig, du ville være lige så lykkelig for at vågne op til hver dag, gør dét! (og ikke skuespillet)