Christian Bergman
Skuespillerakademiet
Christian Bergman

Christian Bergman

SkuespillerUnderviser i masketeknik


Christian er uddannet fra Skuespillerskolen i Odense ved Den Danske Scenekunstskole i 2012 og Akademiuddannelsen i Ungdoms- og Voksenundervisning fra Metropol 2013. Debuterede som elev på Odense Teater i 2011 som Helmar Bertrand i "Duerne" og har på samme teater medvirket i "Den Eneste Ene - The Musical", "Peace", ”La Dispute” og "Jeppe på Bjerget". Har derudover medvirket "Erasmus Montanus" på Teatret Slotsgaarden, ”Bottom Rocks” på Teater ZeBU og har i 2014 spillet Hamlet i ”Prins H. Univers” på HamletScenen på Kronborg.


Har gennem sin barndom spillet mange roller med bl.a. Eventyrteatret, deriblandt Prins Hvidbjørn i "Østen for Solen og Vesten for Månen" i 2007. Lægger desuden stemme til tegnefilm og radiodrama, og driver teater- og kursusvirksomheden Dellarte med Marc Harpsøe.Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Skuespillerakademiet skaber nogle gode rammer for at kunne arbejde i dybden og finde den enkelte elevs forcer og svagheder. Der er ressourcer til at både eleven og jeg, får ro og tid til at udforske dem og lade dem vokse. Samtidig er Skuespillerakademiet et sted, hvor eleverne lærer respekten og nødvendigheden for disciplin og sammenhold at kende.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Udover at jeg bliver en dygtigere underviser, bliver jeg også en dygtigere skuespiller. Eleverne stille gode og kritiske spørgsmål, så jeg altid gør mig skarpere og udvider mine kompetencer.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Mit fag er vigtigt, fordi teknikken og maskearbejdet har grene til vores psyke, anatomi og alle vores omgivelser, som er en meget vigtig viden at tilegne sig. Ikke kun som skuespiller, men som menneske generelt. Jeg træner elevernes evner til at reagere på deres omgivelser hurtigt, præcist og varieret, for samtidig at være nærværende og opleve.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Altid have en plan B! Selvfølgelig er det en livsstil, men det er også et arbejde. Hvis du vil være skuespiller, kræver det selvfølgelig fokus og engagement udover det sædvanlige, men brug også tiden fornuftigt, mens du søger op på teaterskolerne, til hvis du en dag pludselig finder ud af, at du ikke kan eller vil, være skuespiller.