Om os

For dig som brænder for teater

Skuespillerakademiet er forskole til Statens Scenekunstskoler, Musicalakademiet og de professionelle scenekunstskoler i udlandet. Skuespillerakademiets elever får en grundig og professionel træning, så de står stærkest i krop, sind og materiale til deres optagelsesprøver.


Alle skolens undervisere er aktivt udøvende kunstnere, som underviser inden for hvert deres speciale. Deres mål er at se dig vokse som skuespiller og som menneske og give dig redskaberne til at nå dine mål.


Mange af vores tidligere elever går nu på musical- og teaterskolerne i Danmark og i udlandet, men vigtigst af alt har vores elever gennemgået en fantastisk rejse som menneske og skuespiller.


Vores tidligere elever har et tæt samarbejde med og er meget aktive i græsrodsteater-miljøet.


Når du er igennem forløbet, har du tekster og sange gennemarbejdet og klar til dine optagelsesprøver på scenekunstskolerne.

Historien om Skuespillerakademiet

Skuespillerakademiet er Danmarks første forskole til Statens Scenekunstskoler. Manden bag Skuespillerakademiet er rektor, skuespiller og instruktør Troells Toya, som i mange år gik med drømmen om at samle et hold af Danmarks mest engagerede udøvende scenekunstnere, og give unge en grundig og målrettet træning forud for de årlige optagelsesprøver på De Danske Scenekunstskoler. Denne vision blev en realitet, da Skuespillerakademiet slog dørene op i august 2012.


Oprindeligt skulle skolen havde været placeret i Valby, men da tilmeldingen var overvældende stor til den første årgang, blev man nødt til at finde nye lokaler. Disse blev fundet på 2. salen på Shetlandsgade 3, Amager. Lokalerne var dog langt fra klar til at undervise i, og et større arbejde gik i gang. Lokalerne har b.la. været lager for Fona, fitnesscenter, it-firma og el-firma, og alle havde ladet alle installationer være. Det gjorde at der måtte fjernes ca. 4 kilometer ledninger, 250 kvm nedsænkede lofter, internt varmesystem med kæmpe blikrør over alt, tre lag gulvtæpper og syv vægge. Som en kuriositet har skolen et mystisk indbygget pengeskab, der ikke har været åbnet i 40 år… det bliver spændende, når vi en dag får det åbnet.


Allerede et halvt år efter åbningen måtte skolen udvidet med endnu en etage, hvor eleverne har fået endnu mere plads at udfolde sig på. Derudover fik Skuespillerakademiet i maj 2013 sin egen scene – Forscenen. Det er en lille, intim scene med plads til godt 40 publikummer. Her kan man opleve nuværende og gamle elevers forestillinger samt diverse gæstespil og Impro nights.


Skolen er en selvejende institution og modtager ingen former for offentlig støtte.

om_os_hygge