Velkommen v. Rektor
Troells_Toya_konferencier

Rigtig hjertelig velkommen til Skuespillerakademiet

At lave en forskole til de statslige scenekunstskoler i både ind- og udland er en gammel drøm, der gik i opfyldelse den 10. august 2012.


Min drøm var at lave en skole, der kunne forberede skuespilleraspiranter bedst muligt til deres optagelsesprøver.


Hvordan gør man så det?


Jeg tænkte tilbage på de bedste oplevelser, jeg selv havde haft, da jeg gik på teaterskole, snakkede med folk der gik på teaterskoler, og talte med folk der underviser på de danske og udenlandske scenekunstskoler. Hvad syntes de var det bedste og mest givende, de selv havde oplevet på skolerne?


Der var selvfølgelig mange forskellige bud, men netop derfor kunne jeg finde en klar fællesnævner: mangfoldighed! Den bredeste viden om flere forskellige metoder og indgangsvinkler, så spillerne har flest mulige aspekter at arbejde ud fra og spille på, ville være det bedste udgangspunkt for deres kunstneriske udvikling.


Jeg tror på, at man skal ”shoppe viden” og finde sig selv og sin metode, baseret på en bred viden om og erfaring med de mange forskellige metoder.


Så det er det, vi gør på Skuespillerakademiet.


Vi arbejder udelukkende med at få folk til at lande i sig selv, tro på sig selv og dermed blive den bedst udgave af sig selv, både kunstnerisk og personligt.


Det er fantastisk og magisk at se mennesker folde sig ud og stå ved den de er.


Ved min side har jeg nogle af de stærkeste undervisere og aktive kunstnere fra både Danmark, England, Sverige og Tyskland, der alle brænder for at få eleverne til at gro og blomstre på smukkeste vis.


Jeg er dybt taknemmelig for deres store og dybe engagement.


Som rektor for Skuespillerakademiet har jeg det bedste job i verden; nemlig at arbejde med at få mennesker til at vokse og gro.

Så, velkommen til Skuespillerakademiet og kærligheden til både mennesket og kunstneren.


Alt godt

Troells Toya