Sommerskole
Skuespillerakademiet

"Sommerskolen er det bedste, jeg har gjort for mig selv.

GØR DET! Det kan kun anbefales!"

Amalie Bentzen, elev på sommerskolen

skuespilteknik

SOMMERSKOLE

En uge med fuldt fokus på teater

På forløbet vil du arbejde med følgende fag:

Skuespilteknik

Vi arbejder med nervøsitet og hvad det afstedkommer; hvorfor kommer det og hvordan kommer du over det. Vi arbejder med kropssprog og fysiske overspringshandlinger og lærer at bruge det aktivt – positiv manipulation. Intentionsarbejde; hvordan man følelsesmæssigt påvirker sin medspiller eller billedet i monologen og dermed publikum. Nærvær og autenticitet er nøgleord, men det vigtigste af alt er spilleglæde. Gør alt hvad du gør, så godt du kan.

Masketeknik

Ud fra maskerne og Keith Johnstone's metoder vil vi arbejde dybdegående med dit personlige udtryk i form af en tekst og øvelser. Vi vil arbejde med præcision og detaljer i stemme og krop, så du kan få en større forståelse for, hvordan du kan arbejde på sigt med dit tekstmateriale. Vi vil arbejde på at træne dit nærvær og din personlighed på scenen, så du kan tænde din kropslige vågenhed hurtigt og præcist, så kan levere, når du skal.

masketeknik

Fysisk teater

Vi udforsker scenekunstens grundprincipper. To ting er tilstede, når vi oplever skuespil på film eller teater. Der er nogle der kigger (et kamera eller publikum), og nogle der gør noget med krop og stemme (skuespillere). Det er det, der reelt sker. Derfor kan man sige, at det vi ser er: en krop der oplever noget.

Vi udforsker forskellige fagterminologier i et rum med fysisk improvisation, bevægelse og sanselighed.

fysisk_teater

Impro

Impro er teatrets moder, som ligger til grund for sceneoptræden. Improtræning består af forskellige øvelser der fremmer forståelsen for sceneoptræden i sin reneste form. Nærvær, historieforståelse, karrakterarbejde, kropsforståelse, billedskabning, musikalitet, tekstarbejde, parathed.


impro

26. til 30. juli 2021

Kl. 9.00 - 16.15

inkl. 45 minutters pause


Undervisere:

Troells Toya - Skuespilteknik

Christian Bergman - Maske

Morten Hembo - Fysisk teater

Søren Poppel - Stage fight

(Eller tilsvarende undervisere)


Pris:

2.200 kr


1 uge der sparker røv

Overvejer du at søge op på scenekunstskolerne i 2022? Har du lyst til at bruge en uge af din sommerferie på at udvikle dig kunstnerisk og kreativt? Så er Skuespillerakademiets sommerskole noget for dig.


Hvad enten du har meget eller lidt erfaring med teater, så vil du blive mødt dér, hvor du er kunstnerisk og personligt. Du vil blive udfordret indenfor forskellige dramagenrer. 


Vi har nøje udvalgt sammensætningen af skema og fagområder, således at du oplever en bred palet af skuespilteknikker, og samtidig har vi også taget højde for at hvert fag komplimenterer hinanden. Alt dette for at give dig det største udbytte af din uge her.


Undervisningen finder sted i Skuespillerakademiets egne lokaler, og det er skolens faste undervisere, som vil undervise dig i hvert deres speciale.

Pladserne udfyldes efter "først til mølle"

ADRESSE

Shetlandsgade 3, 2. sal

2300 København S

FØLG MED I LIVET PÅ #SKUESPILLERAKADEMIET

© Skuespillerakademiet 2012 | Privatlivs- & datapolitik