Andreas Buchtrup
Morten Dahl Lützhøft

Andreas Buchtrup

Skuespiller

Underviser i impro og teatersport


Andreas er uddannet skuespiller fra East 15 Acting School i 2020 og tog sine første skridt mod den professionelle karriere på Skuespillerakademiet tilbage i 2014/15. Han er desuden bachelor i Teater- og Performancestudier ved Københavns Universitet. Andreas optræder fast med sine to impro comedy-trupper henholdsvis Kaoskomplottet, der siden 2016 har spillet på Skuespillerakademiets egen scene, Forscenen, og Chamber Games, der har spillet siden 2020.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Det var her jeg selv stiftede bekendtskab med arbejdet som professionel skuespiller, så for mig er det en kæmpe fornøjelse at give eleverne de samme gode oplevelser og erfaringer jeg selv fik da jeg gik her. Jeg kan sagtens huske hvordan det var at være elev her og det tager jeg også med i min undervisning.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Det holder mig skarp. Det er en luksus at se elevernes arbejde og hele tiden arbejde med at gøre de improviserede scener bedre og bedre, og så det skønt at blive udfordret på de teknikker og metoder jeg præsenterer eleverne for. På den måde bliver jeg hele tiden klogere på mit eget arbejde på scenen.


Hvorfor er det netop dit fag der er det vigtigste?

Fordi alt hvad du laver på scenen i bund og grund er improvisation. Manuskriptet er et skelet, vi læner os op ad, men alt derudover skaber vi sammen i nuet, så det bliver legende og levende. Du skal kunne lytte til og gribe det, der kommer fra din medspiller og det lærer improvisationen os - samtidig med at det lægger en dæmper på selvcensuren. Derudover er impro enormt sjovt og fungerer både som en skuespilteknisk metode og som en selvstændig showform.


Hvad er dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Se en masse film og tegnefilm. Læs en masse bøger og tegneserier - også dem, der ikke falder i din smag. Det fodrer fantasien og din forståelse for historiefortælling og udvider dit kartotek af karakterer. Det gør det nemmere at få ideer når du skal spille en scene og lynhurtigt bygge en figur. Der er så mange gode historier, derude som du kan blive inspireret af, så lær dem at kende, for så bliver det meget nemmere at digte dine egne - hvilket er rigtig fedt når man skal digte på stedet foran et levende publikum!

Mød en af vores andre undervisere