Christian Bergman
Christian Bergman

Christian Bergman

Skuespiller

Underviser i masketeknik


Christian er uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Den Danske Scenekunstskole i Odense 2008-’12 og Akademiuddannelsen i Ungdoms- og Voksenundervisning fra Metropol 2013. Debuterede som elev på Odense Teater i 2011 som Helmar Bertrand i "Duerne" og har på samme teater medvirket i "Den Eneste Ene - The Musical", "Peace", ”La Dispute” og "Jeppe på Bjerget". Har derudover været ansat på Teater V, Anemone Teatret, Teatret Slotsgården, Teater ZeBU og HamletScenen på Kronborg som Hamlet. Medvirkede i TV-serien ”Bedrag” og lægger stemme til tegnefilm. Har undervist på Skuespillerakademiet siden 2012. Stiftede Teater Next i 2017 og har siden produceret teaterforestillingerne ”Den lille prins”, ”Cirkeline” og ”Doppler”.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Skuespillerakademiet skaber nogle gode rammer for at kunne arbejde i dybden og finde den enkelte elevs forcer og svagheder. Der er ressourcer til at både eleven og jeg, får ro og tid til at udforske dem og lade dem vokse. Samtidig er Skuespillerakademiet et sted, hvor eleverne lærer respekten og nødvendigheden for disciplin og sammenhold at kende. 


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Udover at jeg bliver en dygtigere underviser, bliver jeg også en dygtigere skuespiller. Eleverne stille gode og kritiske spørgsmål, så jeg altid gør mig skarpere og udvider mine kompetencer.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Mit fag er vigtigt, fordi teknikken og maskearbejdet har grene til vores psyke, anatomi og alle vores omgivelser, som er en meget vigtig viden at tilegne sig. Ikke kun som skuespiller, men som menneske generelt. Jeg træner elevernes evner til at reagere på deres omgivelser hurtigt, præcist og varieret, for samtidig at være nærværende og opleve.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Go for it hvis ikke du kan lade være, men hvis et andet fag er ligeså tiltrækkende, så vælg det. Det er ikke nok, at du synes det er sjovt. Du skal være sulten og elske at nørde skuespillet som håndværk, og du skal være klar til at leve på en sten en stor del af dit liv.

Mød en af vores andre undervisere