Donald Andersen
Donald Andersen

Donald Andersen

Skuespiller & instruktør

Underviser i timing


Donald Andersen er uddannet på Skuespillerskolen v/ Århus Teater 1982. Har medvirket i bærende roller i adskillige musicals bl.a. Miss Saigon, The Producers, La Cage Aux Folles, Atlantis; derudover større roller som Macheath i "Laser og Pjalter", Aaron i " Titus Andronicus" og Scrooge i " Et Juleeventyr”. Har medvirket i Hjørring Revyen 2011, 2012 og 2013 samt instrueret den i 2014 og 2015.. Har endvidere instrueret bl.a. Esbjerg Revyen "Tobakskuller", Dragsholm Revyen, "Pejseshow" på Pejsegårdeni  Brædstrup samt musicalshowet "Aint' Misbehavin'" på Vendsyssel Teater i 2017.

Donald spillede dødsenglen Uriel i TV2 julekalenderen "Juleønsket" og er en meget benyttet dubber af tegnefilm. Han lægger bl.a. stemme til Peter Plys, Cosmo i "De Fantastiske Fehoveder”, Mike Wasowski i "Monsters Ink" og "Monsters University" og mange, mange flere.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Jeg vil gerne give noget af det jeg kan og synes er vigtigt i arbejdet som skuespiler videre. Og det er rart at være med til at sende nye talentfulde videre ud i branchen.Møder også kollegaer på kryds og tværs i mit arbejde på skolen - på en anden platform og på en anden måde.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Det holder mig skarp og undersøgende. Eleverne fordrer (med rette) at jeg har truffet vigtige valg, når jeg møder dem. Og at jeg har defineret hvor fokus er i arbejdet som skuespiller. Det er faktisk meget godt at minde sig selv om det en gang i mellem.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Mit fag er langt fra det vigtigste, men det er en del af det værktøj i den værktøjskasse akademiet tilbyder sine elever.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Vejen til målet er mindst ligeså vigtig, som målet i sig selv. Vær dig, kast dig ud på det dybe vand (du er omgivet af livreddere) turd, afprøv og udforsk. Du er ikke alene.

Mød en af vores andre undervisere