Emelie Lissmatz Hartmann
Donald Andersen

Emilie Lissmatz Hartmann

Musicalperformer, danser & pilatesinstruktør

Underviser i pilates


Emelie er uddannet fra Balletakademien, Göteborg i 2012 og har siden medvirket som musicalperformer og danser i blandt andet Det Ny Teaters opsætning af ”Anything Goes”, ”Top Hat” på Malmø Opera, ”Spamalot” i Tivolis koncertsal, ”Seebach” og ”Klokkeren fra Notre Dame” på Fredericia teater og ”Flashdance” på Operaen. Hun er uddannet pilatesintruktør fra Pilates-CPH i 2019 og er lige nu ved at videreuddanne sig til fysioterapeut på Københavns Professionshojskole.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Skuespillerakademiet er et rigtigt dejligt og åbent sted - her er plads til alle slags! Eleverne er altid ambitiøse og engagerede hvilket er med til at skabe et sjovt miljø for begge parter.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

At undervise på Skuespillerakademiet giver mig glæde og lyst til at formidle min viden videre. Det er utroligt givende at se eleverne blive bedre og stærkere over tid. Jeg får lov til at hjælpe dem med at udvikle redskaber til at kunne vedligeholde deres træning og forhåbentlig lægge grundlaget for en lang karriere.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Mit fag er det vigtigste fordi du kan være nok så dygtig en skuespiller, men hvis du konstant bliver skadet, så vil du også konstant blive fravalgt.

Pilates skaber en kropsbevidsthed man som scenekunstner har enorm gavn af. Som skuespiller er kroppen fundamentet for alt ens arbejde, og foruden at styrke kroppens kerne, så er Pilates træning også skadesforebyggende.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Det at blive en dygtig skuespiller er ikke en sprint – det er et marathon. Det tager lang tid, dedikation og hårdt arbejde.  

Mød en af vores andre undervisere