Lise Nees
Lise Nees

Lise Nees

Sanger & sangcoach

Underviser i sang


Uddannet fra Musikkonservatoriet som sanger og sangpædagog. Videreuddannet i New York i Broadwayteknik hos Barbra Streisands sanglærer. Har medvirket i hovedroller i “Les Misérables”, “The Sound of Music”, “Hans Christian Andersen” og “Tordenskiold” samt i andre roller på “Crazy For You” og “Cyrano” - alle på de københavnske storscener.

Opførte i 2015 one-woman-teaterkoncerten “Send In The Clowns” med sange af den amerikanske musicalkomponist/tekstforfatter Stephen Sondheim på Den Fynske Opera.


Sanginstruktør på “Sweeney Todd” (Odense Teater), “Assassins”, “Into the Woods”, “Urinetown”, ”Pippin", "To Herrer fra Verona”, “Personals” (Væksthuset/Gladsaxe Teater) og “Annie”, “Mød Mig På Cassiopeia” (Amagerscenen).


Har afholdt master-classes på Det Danske Musicalakademi de sidste 12 år; er sangcoach på de studerendes Sondheimprojekt og har siddet som censor i 7 år på 2. prøven i sang ved optagelsesprøverne.


Er forfatter til bøgerne “Syng Musical” og “Syng Mere Musical” udgivet på musikforlaget Edition Wilhelm Hansen.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Fordi både det indholdsmæssige og faglige niveau er højt. Lærerene er alle professionelle og har en kontakt til det pulserende teaterliv, hvilket gør, at de ved, hvad der kræves for at klare det. Der er en fælles holdning og “drive” for at få det bedste frem i hver enkelt elev. Og dét er interessant!


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Det giver mig en unik berøringsflade med unge wanna-be-musicalperformere. Og det er spændende at se, hvordan de valg de træffer, former deres vej.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Fordi du gennem sangen og musikken formidler de ting, som ikke kan siges.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Bringer det du gør dig tættere på dit mål?

Mød en af vores andre undervisere