Mads Riisom
Mads Riisom

Mads Riisom

Skuespiller

Underviser i drama/tekstarbejde


Mads er uddannet Århus Teaterskole 2004. Siden spillet på teatre i København: Det Kgl Teater, Mammutteatret, FolkeTeatret, CafeTeatret, Camp X, RialtoTeatret, BådTeatret, Betty Nansen, m.fl. Desuden FILM/TV - Film: "Velsignelsen", "Dirch", "Skyskraber", "Hjemve", "Applaus", "Når Dyrene Drømmer" m.fl - TV: "Lykke", "Rejseholdet", "Kødkataloget", "1864" m.fl. Kort- og Novellefilm på : Super 16, Den Danske Filmskole og New Danish Screen.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Fordi det er et dejligt sted og et sted der er brug for, hvis man som ung aspirant gerne vil være skuespiller.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Det giver mig energi og inspiration, samt muligheden for at lære nogle unge mennesker virkeligt godt at kende.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Det er ikke det vigtigste - alle fag er vigtige. Men i tekstarbejde lærer vi helt basalt: “Hvad fanden stiller jeg op med en tekst?” Jeg prøver at formidle nogle helt enkelte redskaber til eleverne, som kan bruges - med det samme! Desuden forsøger jeg at være ærlig - og altid gå til kernen af problemet. Alle har et talent og et problem. Og løsningen af problemet, forløser talentet.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Der er en myte om skuespillerfaget som er: du skal være larmende, egocentrisk, tage plads og være en stjerne, et forbillede, et idol. Men i virkeligheden handler det om det modsatte: Du skal være generøs, givende, lyttende, empatisk og have stor forståelse overfor andre mennesker. Og så skal du indstille dig på at være den svageste, den grimmeste, den forkerte, den ensomme, alt hvad vi mennesker er - og det vi fortæller historier om. Dét, der gør at tilskueren tænker: Det er mig, sådan har jeg det osse! Men fremfor alt hvis du elsker at være skuespiller og FORBEREDER dig - så er du allerede langt.

Mød en af vores andre undervisere