Maja Ejrnæs
Maja Ejrnæs

Maja Ejrnæs

Danser

Underviser i kontaktimprovisation (CI)


Maja er danser, performer og antropolog. Hun har flere års erfaring som underviser i kontaktimprovisation (CI): en bevægelses- og opmærksomhedspraksis inspireret af moderne dans, kampsport og social dans. Maja organiserer workshops og ugentlige CI-jams i København, arbejder med performance kunst, forumteater og danser argentinsk tango. 

 

Majas træning er inspireret af Steve Paxton, Nancy Stark Smith, Ray Chung, Charlie Morissey, Sebastian Flegiel, Chris Aiken & Angie Hauser. I undervisningen arbejdes der med grounding, kropslig kommunikation, somatisk opmærksomhed, vægtdeling, flow, tyngdekraft, friktion og momentum. I klassisk CI-stil arbejdes der ofte uden musik. 


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Jeg har en stor passion for at undervise, og jeg synes det er vildt fedt at arbejde med unge engagerede skuespilaspiranter; modige, nysgerrige og åbne mennesker. Det er inspirerende at være del af en divers lærerstab med forskellige tilgange til undervisning og kunstpraksis. Så kan eleverne jo vælge og vrage som det passer dem. 

 

Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Fordi vi træner at være med vores krop, opmærksomhed og andre mennesker – en træning der ikke kun er til gavn i skuespilarbejdet eller til optagelsesprøver, men i alle livets aspekter. Det er min oplevelse at mine moduler ofte bliver tiltrængte pusterum i en skuespillerverden fuld af deadlines og small talk... :-)

 

Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Træk vejret. Mest af alt når du er skrækslagen. 

Mød en af vores andre undervisere