Marc Harpsøe
Marc Harpsøe

Marc Harpsøe

Skuespiller

Underviser i Meisnerteknik


Marc er uddannet skuespiller ved Neighborhood Playhouse School Of Theatre i New York i 2009, har pædagogisk diplomuddannelse fra 2011 i drama fra Metropol, hvor han er ved at færdiggøre en master i teaterpædagogik. Han havde sin debut på The Rita Morgenthau Theatre som Cliff i "The Wool Gatherer".


Marc har flere års erfaring som hold- og privatunderviser i Huset i Magstræde og har holdt workshops på gymnasier og folkeskoler med fokus på grounding og ro via skuespillertekniske værktøjer.


Han underviser bl.a. i Meisner-teknik, grundlæggende viewpoints, improvisation, mentalforberedelse og vejrtrækning via Alexanderteknik. Han er fast underviser på Teater Play, Den Lille Dramaskole samt fast lærer på bl.a. Eventyrteatret, hvor han er manuskriptforfatter og instruktør på året turne juleshows. Marc er medejer af DellArte, som bl.a. tilrettelægger kurser og workshops i performanceudvikling til erhvervslivet.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

De elever som begynder på skuespillerakademiet er nogle mennesker, som brænder for faget og knokler for at lærer. Det er altid et privilegium at få lov at undervise sådan et sted.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Det udvikler mig som skuespiller, at gå i dybden med teknikken hver dag og svare på de mange spørgsmål som elever stiller. Derudover er det spændene at følge elevernes udvikling og se dem prikke hul på de forskelige stadier i teknikken.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Meisner teknikken er grundstammen for tilstedeværelse på en scene, for uden tilstedeværelse bliver scenen kedelig og man tror ikke på det. Den styrker det naturlige udtryk og låser op for kroppens impulser, som automatisk føder musikaliteten i sproget.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Min dramalærer i New York sagde engang: Hvem er de dovneste mennesker i verden? Skuespillere!!!!!

Og med det mente han ikke at de ikke lavede noget, for mange af os knoklede ved siden af skolen for at få økonomien til at løbe rundt, men at få personer virkelig forstod, hvor meget man skal slide i det for at komme ind i faget og forstå det. Så hvis du VIRKELIG vil det her, så træn teknik, stemme og krop hver dag, kontakt de castere og gå til alle de auditions du kan. For selvom talent er et krav, så er det den som knokler hårdest som det lykkes for.

Mød en af vores andre undervisere