Marie Westergaard
Marie Westergaard

Marie Westergaard

Sanger

Underviser i sang og sangteknik


Marie Westergaard er uddannet fra Musical Akademiet Fredericia og har medvirket i Cabaret, Jesus Christ Superstar og Cyrano.

Jeg er også uddannet sanger og sangpædagog fra Det Kgl. Danske Musik konservatorium.

Kombinationen af CVI (Catrine Sadolin) og den klassiske sangteknik giver mig en meget bred undervisningsbaggrund, hvor jeg kan kombinerer den rytmiske Catrine Sadolin teknik med den klassiske sangteknik fra Konservatoriet. Dette gør mig i stand til, at undervise i et bredt klangunivers og møde mine elever med mange forskellige indgangsvinkler til det at få en sund sangteknik.

Sund sangteknik er alfa og omega for mig, herefter kommer det at kunne fortælle sin sang som den monolog den er.

I min undervisning er det eleven der bestemmer hvordan hun ønsker at lyde, jeg ønsker ikke at "pådutte" nogen en klag, de ikke selv ønsker eller kan relatere til.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Fordi jeg elsker at undervise dedikerede dygtige unge mennesker. Hjælpe dem til at opnå deres drøm om at kunne synge musical sange frit og uden tekniske problemer. Jeg elsker også at hjælpe dem skridtet videre mod at stå på scenen og optræde. Eller blive optaget på den musical skole de drømme om.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Det er bare super fedt, at undervise et godt lille hold af fokuserede unge mennesker i sang, i en ramme hvor de tre elementer som musical er sammensat af (sang, dans og drama) spiller sammen, har respekt for hinanden og skaber en sammenhæng i elevernes udtryk og udvikling.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Det er det heller ikke! :-) En dygtig musicalperformer kan ikke nøjes med sang, hun skal kunne synge så frit og ubesværet, at sangen bliver til en monolog på rytme og tonehøjde. Dvs. sangteknikken skal være så god, at dramaet fortsætter fuldstændig ubesværet. Ligesom at danseevnerne ikke skal forhindre sangens udtryk og at de dramatiske evner ikke skal hæmme sang eller dans. Så i min optik er dans, drama og sang absolut lige vigtige indenfor musical genren.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Mit bedste råd til eleverne på musicalholdet er pt. at de skal huske at restituerer ved at sove:-) Men generelt er mit bedste råd, altid at være ærlig på scenen, og fortælle historien så frit og ærligt som muligt.

Mød en af vores andre undervisere