Morten Dahl Kabling Lützhøft
Morten Dahl Lützhøft

Morten Dahl Kabling Lützhøft

Dramatiker

Underviser i manuskriptforståelse og skriveforløbet Skriv Dramatisk!


Uddannet fra dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater i 2016. Oversætter tegnefilm ved siden at sit virke som dramatiker. Stor fan af brætspil, madlavning og plot-twists.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Jeg er glad for at undervise på Skuespillerakademiet, fordi ambitionsniveauet er højt, talentmassen stor og nysgerrigheden i top. Det er skønt at være i tæt kontakt med unge mennesker med drømme.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Jeg går altid hjem fra en arbejdsdag på Skuespillerakademiet med en øget arbejdsmoral, skaberlyst og en tørst på livet. De studerendes drømme og energi er smittende og inspirerende, hvilket er sundt, når man arbejder i et kreativt miljø - især, når man som jeg, har udsigt til at sætte sig hjem og arbejde i "ensomhed" ved skrivebordet. Desuden bliver jeg altid klogere på mit eget fag, når der stilles kritiske og nysgerrige spørgsmål - det er godt, at blive tvunget til at se sine nogle gange lidt stive holdninger fra et nyt perspektiv.


Hvorfor er det netop dit fag der er det vigtigste?

Haha! Mit fag er ikke det vigtigste. Men det er vigtigt. Det er vigtigt for de andre dramatiske fag, fordi manuskriptforståelse skaber nogle pejlemærker og en form for tekstmæssig rygrad, der giver dig friere rammer i de mere fysiske fag.


Hvad er dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Kend den verden, vi lever i, for det er trods alt den, vi skal portrættere i kunsten.

Mød en af vores andre undervisere