Signe Kærup Hjort
Skuespillerakademiet
Signe Kærup

Signe Kærup Hjort

Skuespiller & sanger

Underviser i tekstarbejde, karakterarbejde og dramatisk sang


Signe er er uddannet fra Uddannet fra Statens Teaterskole 2010 og fra Det Jyske Musikkonservatorium som rytmisk sanger (2006). Ensemblespillet på Aarhus Teater 2011-12, og på Mungo Park i Allerød 2012-13.

Freelance skuespiller/sanger, og sanger/sangskriver i grupperne Født uden Filter og Børnemusikbandet Brumbasserne, som optræder løbende på diverse teaterscener.


Har medvirket i bl.a. Hamlet (Ophelia), Chess (Svetlana) og Leonard Cohen teaterkoncert på Aarhus Teater og inden for Murene på Folketeatret. Underviser i sangfortolkning, karakterarbejde og tekstarbejde.


I 2016 lavede Signe sammen med 8 skuespillerinder fra Skuespillerakademiet forestillingen "En Dygtig Pige, Tak".


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Jeg elsker at gå på undersøgelse sammen med mine elever. At finde ud af hvordan kroppen, blikretninger og musikalitet kan gøre en tekst sanselig, menneskelig og uforudsigelig. For mig er det den fælles undersøgelse som er drivkraften.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Selv at undervise er den bedste undervisning, fordi man skal gøre sig bevidst, hvorfor man gør som man gør. Og så er det en stor inspiration at møde så lærelystne mennesker.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Det er vigtig at en tekst, en sang, et digt får krop, stemme og sanselighed. For kun sådan tror jeg man kan ramme sit publikum, så de kan høre hvad der bliver sagt: Gennem hjertet og sanserne.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

Leg! Og vær ambitiøs i legen.

Mød en af vores andre undervisere

ADRESSE

Shetlandsgade 3, 2. sal

2300 København S

FØLG MED I LIVET PÅ #SKUESPILLERAKADEMIET

© Skuespillerakademiet 2012 | Privatlivs- & datapolitik