Tine Østergaard
Tine Østergaard

Tine Østergaard

Danser, koreograf & festivalarrangør

Underviser i "Ind i kroppen"


Tine er uddannet fra Statens Scenekunstskole i København i 2013.


Arbejder som koreograf og danser i performanceduoen AUSTER&ULMEN der står bag værker som BALLLON, dyret og Female Fonda Fans. Har vundet 100GRAD´s jurypris i Berlin med forestillingen Female Fonda Fans, der har turneret i Tyskland, Schweiz, Polen, Sverige, Norge og Danmark.


Er projektleder, kurator og arrangør af festivalen NORDLYS. Festivalen arrangeres årligt i København, men har også været afholdt to gange i Manila, Phillippinerne.


Har koreograferet SAVAGE ROSE TEATERKONCERT på Teateret Ved Den Sorte Hest. Arbejder som performer i Mette Martinussens sanselige maduniverser. Danser på produktioner på teater Republique i København og skriver fra tid til anden artikler for dansemagasinet Terpsichore.


Hvorfor vil du gerne undervise på Skuespillerakademiet?

Jeg underviser på Skuespillerakademiet, fordi jeg i mødet med de studerende, ledelsen og mine kollegaer hele tiden udvider min horisont. Jeg får muligheden for at dygtiggøre mig som underviser, performer og menneske.


Hvad giver det dig at undervise på Skuespillerakademiet?

Jeg bliver nødt til at konkretisere nogle til tider ret abstrakte idéer og arbejdsgange for at kunne formidle arbejdet videre til de studerende. Det er en udfordring som hjælper mig til at dygtiggøre mig som underviser og som formidler. Jeg møder unge, engagerede og modtagelige studerende der beriger mig som menneske med deres undren, påskønnelse og ikke mindst søgen imod større forståelse af hvad det vil sige at arbejde med sig selv og sin krop.


Hvorfor er det netop dit fag, der er det vigtigste?

Jeg tror jeg i stedet vil sige det sådan her: Kroppen er vigtig! Kroppen er foranderlig og forunderlig. Den gemmer på mange spørgsmål, men heldigvis tit ligeså mange svar. Vi skal lytte til, lære af og stole på vores krop.


Hvad vil være dit bedste råd til en skuespilleraspirant?

At acceptere at gevinsten ligger i undersøgelsen og nysgerrigheden. Det betaler sig at turde vise sin proces og ikke kun sit produkt.

Mød en af vores andre undervisere